Mijn foto

Bedrijfsgegevens

 • Virtues bv
  Paltzstraat 1
  5371 EB  Ravenstein
  BTW 8148.31.485 NL
  KVK 17181299
  Bank 495619876
  email info@virtues.nl
  +31 486 42 5540 (T)
  +31 486 42 5612 (F)

  NOBCO - registercoach®

Boeken & Films

 • Marjan van Lier: De 9 deugden voor je werk ISBN 90-274-6885-0
  Marjan laat zien hoe negen deugden helpen bij het vinden van jouw antwoorden. Door het her-inneren en toepassen van deugden in tal van werksituaties en thuissituaties leer je het juiste midden te kiezen en opnieuw tevredenheid en geluk te vinden én te behouden!
 • Julia Cameron: The Artist's Way: A Spiritual Path to Higher Creativity [10th Anniversary Edition]

  Julia Cameron: The Artist's Way: A Spiritual Path to Higher Creativity [10th Anniversary Edition]
  Nederlandse vertaling met subtitel 'Vind je eigen inspiratie' ISBN 90 6038 482 2


Contact

 • E-mail adres:
 • Website: http://www.virtues.nl
 • Plaats Netherlands

Korte biografie

Meer dan 25 jaar managerservaring gecombineerd met zingeving zijn voor mijn handelen richtinggevend.

Biografie

MIJN PASSIE

Ik geniet van onderzoekende en lerende mensen en hou van reflectie.
Wil betekenisvol delen, zodat de mens in de ontmoetingen met mij volgens eigen wens aan persoonlijke groei en ontwikkeling kan gaan werken. De mens in staat te stellen te vonken en te schitteren!

Kernthema’s hierbij zijn:
Kunnen mensen veranderen en hoe dan?
Hoe neemt u ruimte in voor uw eigen belang in samenwerking met anderen?
Blijft u mededogen opbrengen voor uw ontwikkeling in uw tempo?


Ruime managementervaring in diverse posities in profit en non-profit organisaties op het snijvlak van techniek, IT, financiën en menskunde.

Van huis uit ‘een bouten en moerenmens’, techneut, ingenieur. Via Arbeidskunde en Bedrijfskunde uiteindelijk uitgekomen bij de Menskunde.

Als manager met zoveel menskanten geconfronteerd, die ik vaak niet de tijd kon geven of gewoonweg niet zelf kon oplossen. Heb veel doorleefd!

Veel managementboeken gelezen, managementcursussen en workshops gedaan zoals Krauthammer, Zuidema, Belbin, Kernkwadranten etc.

Ken de managementwereld van binnenuit met de vele onzekerheden, maatschappelijke en bedrijfspolitieke kwesties.

In mijn manier van leidinggeven, coachen en trainen ben ik erop gericht om de diepere laag in mensen aan te boren door af te stappen van het instrumentele, en het denken en gevoel te verbinden. Zo kunnen we samen dieperliggende overtuigingen, waarden, drijfveren onderzoeken en ter discussie stellen.
Mijn werkwijze wordt door mijn omgeving gekarakteriseerd als richtinggevend, helder, enthousiasmerend, gestructureerd, ‘liefdevol doch streng’, ‘confronterend maar altijd respectvol en vriendelijk’. In de werksfeer maak ik graag ruimte voor humor en lichtheid en richt me op de aanwezige talenten, competenties en andere energiebronnen.

Geniet van het werkelijke en oprechte contact met mensen.
Om mezelf hierin te blijven ontwikkelen volg ik trainingen, workshops en participeer in intervisiegroepen met collega's omtrent coachen in organisaties, counselling, systemisch werk, System Engineering, creatieve werkvormen, intervisie, open space technology, competentiemanagement, EVC, CGO (competentiegericht opleiden).


Mijn vertrekpunt is altijd de mens met al het aanwezige kapitaal.
Kijkend naar de actuele situatie waar de ontwikkel behoefte van mensen ligt. Schroom niet om niet-alledaagse interventies en oplossingsvoorstellen aan te dragen als dit helpt om zinvolle en dus blijvende verandering te realiseren, gericht op eigen verantwoordelijkheid nemen, delen van kennis, kunde en informatie, ontwikkelen sociale innovatie en empowerment.

Daarbij kan ik vanuit de dagelijkse praktijk, vraag en behoefte omzetten in nieuwe dienstverlening. Ik koppel mijn jarenlange ervaringen als leidinggevende / docent / coach / trainer aan de concrete realiteit van alledag.

Mijn motto is: daar waar je zelf niet, of niet snel genoeg, of niet gemakkelijk tot resultaten komt schakel mij in en we bespreken een plan om uit te voeren.

Interesses

Lange afstandswandelen, duiken, toeren op de Guzzini, lezen, yoga & meditatie, dansen, koken en cultuur van rock tot Chopin.